Begeleiding

U kunt hulp krijgen bij het regelen van praktische dagelijkse zaken. Door ziekte of een handicap lukt u dat misschien zelf niet meer. Denk daarbij aan de administratie of boodschappen doen of het onderhouden van sociale contacten. 

Ondersteuning als u het zelf niet meer kunt regelen

Als ondersteuning in uw situatie niet voldoende is, kijken wij samen met u naar andere vormen van begeleiding. Dit kan een maatwerkvoorziening voor u of ondersteuning voor uw mantelzorger zijn.

Begeleiding als maatwerkvoorziening

Als u of de mensen om u heen uw vragen niet zelf kunnen oplossen kan Stip u helpen met professionele begeleiding. Dit noemen we een maatwerkvoorziening. De begeleiding kan individuele hulp zijn of ondersteuning in een groep. Dit laatste heet dagbesteding.

Wat zijn de kosten?

Het gesprek met een medewerker van Stip is gratis. In dit gesprek bespreekt u samen welke ondersteuning u nodig heeft en past bij uw situatie. Hulp van een cliëntondersteuner is ook gratis voor inwoners.

Voor een maatwerkvoorziening vanuit de Wmo betaalt u een eigen bijdrage.

Ik heb een hulpvraag. En nu?

Doe een melding bij Stip. Dat kan met het volgende formulier:

Melden hulpvraag Wmo Log in met uw DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord.

Wilt u de aanvraag niet online indienen? Download dan het meldformulier (pdf, 233Kb). Vul het formulier in en stuur het naar ons op. Dat kan op de volgende manieren:

  • Per post naar Postbus 175, 8180 AD Heerde.
  • Per beveiligde e-mail via Zivver. Dit is een programma om e-mails met vertrouwelijke gegevens met versleuteling te versturen.

Heeft u hulp nodig bij het invullen van het formulier? Maak dan een afspraak met het formulierenteam.

Wat gebeurt er na uw melding?

De gespreksvoerder Wmo gaat dan met u in gesprek. Deze brengt samen met u in kaart welke ondersteuning u nodig heeft en past bij uw situatie.

Meer informatie