Nieuwsberichten

 • Dank jullie wel mantelzorgers!

  04 september 2023

  De gemeenteraad heeft veel waardering voor onze mantelzorgers. Daarom kunnen mantelzorgers vanaf 18 jaar €100 krijgen als dank voor hun werk. Mantelzorgers zijn onmisbaar. Zij zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, ander familielid, buur, vriend of kennis.

 • Werkzaamheden Sportlaan in Heerde

  25 september 2023

  Van maandag 9 oktober tot en met vrijdag 20 oktober 2023 zijn er werkzaamheden aan de Sportlaan in Heerde.

 • Week van de verslaving: blog kerkdienst over verslaving

 • Jeugd- en kinderbeschermers starten campagne ‘Wat zou jij doen?’

  25 september 2023

  We willen dat alle kinderen in Nederland veilig opgroeien. Meestal kunnen gezinnen hier zelf voor zorgen, maar soms lukt dat niet. Dan gaan jeugd- en kinderbeschermers aan de slag.

 • Dagactiviteiten Stip nu ook in Wapenveld

  14 september 2023

  Wist u dat Stip nu ook dagactiviteiten in Wapenveld organiseert? Na goede ervaringen in Heerde gaan we ook in Wapenveld van start.

 • Vrijwilligersprijs en Pluim 2023

  Wie verdient volgens u in 2023 de jaarlijkse vrijwilligersprijs? Tot en met 24 september kon u een persoon en/of een groep aanmelden.

 • Onzekerheid over de energietoeslag 2023

  27 juli 2023

  We krijgen verschillende vragen binnen over de uitbetaling van de energietoeslag 2023. Op dit moment kunnen we niet met zekerheid toezeggen dat de energietoeslag 2023 wordt uitgekeerd. Dit heeft te maken met de val van het kabinet. We gaan er wel vanuit dat dit uiteindelijk geen invloed heeft op het uitkeren van de energietoeslag 2023.

 • Bewegend Leren

  17 mei 2023

  Kinderen brengen steeds meer tijd zittend door. Zitten is best wel gevaarlijk. Niet vandaag of morgen, maar op de lange termijn. Kinderfysiotherapeuten Kirsha Kamphuis (Fysio Heerde) en Leonie Scholten (Kinderfysio Lee) zien hierdoor bij jonge kinderen vaker pijnklachten ontstaan. Door de komst van laptops en tablets is ook het onderwijs aan het veranderen. Kinderen zitten meer en leren anders.

 • Chronisch ziek en/of gehandicapt?

  08 mei 2023

  Bent u chronisch ziek of gehandicapt en is uw gezamenlijke netto maandinkomen lager dan 120% van de bijstandsnorm? Dan kunt u een tegemoetkoming krijgen van € 20,00 per maand (€ 240,00 per jaar). Daarbij maakt het niet uit welke zorgverzekering u heeft.

 • Schulden of financiële problemen

  28 maart 2023

  Veel mensen in Nederland hebben moeite om maandelijks de rekeningen te betalen. Ook in onze gemeente zijn er mensen met schulden of geldzorgen. De gemeente Heerde wil haar inwoners en ondernemers met schulden graag snel helpen.