Nieuwsberichten

 • Project "Lezen is scoren" succesvol afgesloten

  11 april 2024

  Op de scholen De Parel in Wapenveld en De IJsselvallei in Veessen is het project “Lezen is scoren” succesvol afgesloten. De scholen, buurtsportcoach Kevin Bosch en Petra Lugthart vanuit Bibliotheek Noord- Veluwe werkten samen om lezen en bewegen te stimuleren.

 • Welkom in het Mantelzorgcafé

  13 maart 2024

  Bent u mantelzorger en heeft u behoefte aan contact met andere mantelzorgers? Kom dan op 28 maart naar het Mantelzorgcafé. U bent iedere laatste donderdag van maand van harte welkom van 14.00 uur tot 16.00 uur.

 • 10 handtekeningen onder het Armoedepact

  14 maart 2024

  10 organisaties uit de gemeente Heerde hebben de handen ineengeslagen om armoede in de gemeente terug te dringen. Donderdag 14 maart, in de landelijke week van het geld, werd het armoedepact Samen Rondkomen ondertekend.

 • Tegemoetkoming Premie zorgverzekering 2024

  Als u chronisch ziek of gehandicapt bent heeft u mogelijk recht op een tegemoetkoming in de premie van de zorgverzekering. Deze tegemoetkoming van € 283,00 per jaar geldt voor mensen die chronisch ziek of gehandicapt zijn met een gezamenlijk netto inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm. Daarbij maakt het niet uit bij welke zorgverzekeraar u bent verzekerd.

 • Dagactiviteiten Stip nu ook in Wapenveld

  Wist u dat Stip nu ook dagactiviteiten in Wapenveld organiseert? Na goede ervaringen in Heerde gaan we ook in Wapenveld van start. De dagactiviteiten van Stip zijn een goed moment om in contact te komen met andere inwoners onder het genot van koffie/thee in een huiselijke sfeer.

 • Heeft u extra kosten die u niet of niet helemaal zelf kunt betalen?

  Dan komt u misschien in aanmerking voor bijzondere bijstand.

 • Een pareltje in het team

  11 december 2023

  Het is november, de maand van de 1000 voorbeelden! Buiten regent het regelmatig, maar wij zetten werkgevers in het zonnetje. Werkgevers die inclusief ondernemen hoog in het vaandel hebben staan.

 • Hulp bij digitale problemen

  Heeft u hulp nodig bij het inloggen met DigiD of geeft uw digitale apparaat ineens een rare foutmelding? Bezoek dan eens het inloopspreekuur van Bibliotheek Noord-Veluwe en SeniorWeb Heerde/Wapenveld.

 • Startpunt Geldzaken: uw online actieplannen

  Het Nibud heeft een aantal geldplannen ontwikkeld. Deze plannen helpen u met uw financiën en geven daarnaast praktische tips.