"Mensen zagen het niet aan me, dus geloofden ze het niet.’’

De gemeente Heerde zet zich in voor een samenleving, waar elke inwoner zich veilig en thuis voelt. Waar iedereen zichzelf mag zijn. Waar je gezien wordt voor wie je bent.

Als gemeente willen we dit jaar extra stil staan bij het doorbreken van het taboe op lhbti+*. Daarom hebben we als gemeente Heerde niet alleen de regenboogvlag gehesen op woensdag 11 oktober – Coming Out Day – maar vond ook de opening plaats van foto-expositie Queer! in samenwerking met COC Zwolle.

Wethouder William van Ommen en burgemeester Olaf Prinsen hijsen de regenboogvlag.

Wethouder William van Ommen opende de expositie om 13.00 uur bij Dorpshuis de Heerd aan de Griftstraat 8 (zaal 3). Ook ging hij in gesprek met Bernard, één van de personen die op de banners staat. Na woensdag 11 oktober kan iedereen de expositie nog 3 weken lang op 2 locaties bewonderen: in de foyer van Dorpshuis de Heerd en bij Stip aan de Sportlaan 2. 

Bij de expositie praat wethouder van Ommen met Bernard

Voor inwoners met een andere seksuele voorkeur of identiteit is het niet altijd gemakkelijk om zichzelf te zijn. Ze doen zich anders voor, omdat zij anders niet door hun familie, vrienden en kennissen geaccepteerd worden voor wie ze zijn. Er heerst vaak een taboe op lhbti+. Door middel van deze expositie willen we als gemeente laten zien dat inwoners met een andere seksuele voorkeur of identiteit gezien worden. En dat ze bij Stip terecht kunnen, als ze worstelen met gevoelens of met vragen zitten.

* lhbti+ staat voor lesbisch (l), homoseksueel (h), biseksueel (b), transgender (t), intersekse (i) en personen met een andere achtergrond (+).