Schulddienstverlening

Heeft u schulden en komt u er zelf niet meer uit? Dan kunnen wij u hierbij helpen. Bijvoorbeeld door schulddienstverlening aan te bieden.

De schulddienstverlening kan bestaan uit budgetbeheer of een schuldregeling. Daarnaast kunnen wij u gericht informatie en advies geven. Het uitgangspunt is dat u zo snel mogelijk weer zelf uw financiën beheert.

U bent en blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het aflossen van uw schulden.

Wat zijn de voorwaarden?

  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U staat als inwoner ingeschreven in de gemeente Heerde.
  • U geeft ons alle bewijsstukken die nodig zijn om uw situatie te beoordelen.
  • U heeft een inkomen.

Een aanvraag doen

Kan door uw schuldproblemen te melden bij het sociaal werk of direct bij een cliëntadviseur. U kunt op de volgende manieren contact opnemen:

Een aanvraag voor schulddienstverlening is gratis. Voor uw aanvraag voor schulddienstverlening moet u alle bewijsstukken aanleveren.

Wat doen wij met uw aanvraag?

Als uw aanvraag compleet is, stuurt de cliëntadviseur uw aanvraag naar de gemeente Zwolle. Deze gemeente beoordeelt vervolgens uw aanvraag. Soms is hiervoor nog een gesprek met u nodig.

Als de gemeente Zwolle uw aanvraag heeft beoordeeld, krijgt u een beschikking waarin staat of en welke hulp u krijgt. Dit is voor uw situatie de beste oplossing van uw schuldproblemen.

Crisissituatie

Gaat het om een crisissituatie? Dan moet u dit direct melden. Een crisissituatie is bijvoorbeeld als u uw huis moet verlaten of als de elektriciteit of het water afgesloten wordt.