Nieuwsberichten

 • Orange the world

  23 november 2023

  Voor het 3e jaar sluiten wij ons als gemeente aan bij de landelijke campagne Orange the World. Geweld tegen vrouwen en meisjes komt overal ter wereld voor, in grotere en kleinere plaatsen, en in alle lagen van de bevolking. Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Daarom kleurt het Raadhuis ook dit jaar oranje van 25 november tot 10 december. Op vrijdagochtend 24 november hees wethouder Van Ommen de Orange the World-vlag. 

 • Bijzondere bijstand met terugwerkende kracht

  15 november 2023

  Bijzondere bijstand kunt u alleen aanvragen in het kalenderjaar waarin de kosten zich voordoen. Voor dit jaar is dit dus nog mogelijk. U kunt in principe geen bijzondere bijstand aanvragen met terugwerkende kracht voor kosten uit een vorig jaar.

 • Doe mee aan de Heerdese kampioenschappen!

  13 november 2023
 • Toe aan een nieuw level?

  09 november 2023

  Denk eens aan vrijwilligerswerk! Dat kan op heel veel verschillende plekken in en rond Heerde, op diverse tijden, structureel, incidenteel, projectmatig, op locatie of vanuit huis. Je kunt het zo gek niet bedenken of is er wel een plekje waaraan u mee kunt doen!

 • Hulp bij digitale problemen

  Heeft u hulp nodig bij het inloggen met DigiD of geeft uw digitale apparaat ineens een rare foutmelding? Bezoek dan eens het inloopspreekuur van Bibliotheek Noord-Veluwe en SeniorWeb Heerde/Wapenveld.

 • Bent u op zoek naar (ander) werk?

  19 oktober 2023

  Of wilt u weten welke sector het beste bij u past? Dan helpen de loopbaancoaches en loopbaanadviseurs van Groei Vooruit u graag verder.

 • Ook dit jaar ontvangen sommige kinderen weer een Kledingpas

  12 oktober 2023

  In de gemeente Heerde willen we dat alle kinderen mee kunnen doen. Ook kinderen uit een gezin met een laag inkomen. Daarom hebben we besloten om ook dit jaar weer een Kledingpas uit te geven. De Kledingpas is onderdeel van het Kindpakket. Naast schoolspullen bevat het Kindpakket ook enkele acties, zoals een zomerpakket en een Kledingpas. Het Kindpakket wordt uitgevoerd door Stichting Leergeld Noord-Veluwe.

 • Dagactiviteiten Stip nu ook in Wapenveld

  14 september 2023

  Wist u dat Stip nu ook dagactiviteiten in Wapenveld organiseert? Na goede ervaringen in Heerde gaan we ook in Wapenveld van start.

 • Schulden of financiële problemen

  28 maart 2023

  Veel mensen in Nederland hebben moeite om maandelijks de rekeningen te betalen. Ook in onze gemeente zijn er mensen met schulden of geldzorgen. De gemeente Heerde wil haar inwoners en ondernemers met schulden graag snel helpen.

 • Startpunt Geldzaken: uw online actieplannen

  Het Nibud heeft een aantal geldplannen ontwikkeld. Deze plannen helpen u met uw financiën en geven daarnaast praktische tips.