Vrijwilligersprijs en Pluim 2024

Wie verdient volgens u in 2024 de jaarlijkse Vrijwilligersprijs? Vanaf dinsdag 27 augustus mag u een persoon en/of een groep hiervoor aanmelden.

Dit jaar is het thema sport en recreatie. Kent u bijvoorbeeld iemand die zich met hart en ziel inzet voor de voetbalvereniging of een vrijwilliger die zorgt voor de financiën zodat een evenement elk jaar georganiseerd kan worden. Of de buurvrouw die de klompenpaden vrij van vuil houdt? Ze mogen allemaal aangemeld worden.

Wie meldt u aan?

Dus weet u iemand, een groep personen, een vereniging of instelling uit de gemeente Heerde die zich al jarenlang vrijwillig inzet voor iemand anders of voor de Heerder gemeenschap als totaal? En valt het vrijwilligerswerk in de categorie sport en recreatie? Meld die vrijwilliger(s) dan van dinsdag 27 augustus tot en met zondag 22 september 2024 aan.

22 september kiest de jury

De jury bestaat uit de winnaars van 2022 en 2023 en wethouder William van Ommen. Uit uw aanmeldingen kiezen zij een top 3 in de categorie individuele vrijwilligers en een top 3 in de categorie groepen. In oktober buigt ook het college zich over de top 3 van beide categorieën. Vanaf dinsdag 29 oktober tot en met zondag 17 november 2024 staat de stempagina open en is het uw stem die telt.

Uitreiking Pluim voor jongeren van 4 tot en met 17 jaar

Natuurlijk reiken we dit jaar ook weer de Pluim uit aan een jongere (4 tot en met 17 jaar) die zich vrijwillig inzet voor de ander. Voor de Pluim is er geen jaarthema.

Kent u een jongere die bijvoorbeeld regelmatig boodschappen doet voor een buurvrouw, zwerfafval in de buurt opruimt, duofietst met iemand die niet zelfstandig kan fietsen op een andere manier het verschil maakt? Aanmelden kan van dinsdag 27 augustus tot en met zondag 22 september 2024. Uit alle aanmeldingen kiest de jury de winnaar.

Wanneer is de uitreiking?

De Vrijwilligersprijs en de Pluim worden uitgereikt op 2 december 2024.