Huiselijk geweld

 • Ervaringsverhaal Jurgen

  Jurgen (49) werd als kind mishandeld en gebruikte later zelf geweld in zijn relatie. Het kostte hem jaren om deze cirkel te doorbreken. Nu werkt hij als ervaringswerker bij Moviera met slachtoffers en plegers van huiselijk geweld.

 • Ervaringsverhaal Nina

  Nina was een vrolijk kind. Ze geeft aan dat dit haar redding is geweest. Haar moeder maakte haar lange tijd ziek en heel lang werd dit niet gezien door artsen, school en omstanders. Over haar leven als kind schreef Nina een boek: “Je bent een verschrikkelijk kind”.

 • Ervaringsverhaal Ellen

  Huiselijk geweld blijft vaak onder de radar omdat slachtoffers en daders niet met hun verhaal naar buiten durven komen. Ellen (51) was één van hen. Als tiener en jongvolwassene werd ze mishandeld door haar partner. Tegenwoordig werkt ze als ervaringswerker met slachtoffers van huiselijk geweld.

 • Huiselijk geweld en kindermishandeling

  Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor uzelf, maar ook als u zich zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kunt u een beroep doen op Veilig Thuis.

 • Campagne Verborgen leed

  Ongeveer 1 op elke 20 ouderen krijgt te maken met onprettige situaties. Denk hierbij aan schelden, hardhandig vastpakken, verwaarlozing of het misbruiken van de pinpas van de oudere. Vaak vindt dit achter de voordeur plaats.