Een pareltje in het team

Het is november, de maand van de 1000 voorbeelden! Buiten regent het regelmatig, maar wij zetten werkgevers in het zonnetje. Werkgevers die inclusief ondernemen hoog in het vaandel hebben staan.

Herbergier

Wethouder William van Ommen, ook bestuurslid van Lucrato, bracht hiervoor een bezoek aan de Herbergier in Heerde, een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met geheugenproblemen. Met veel bevlogenheid wordt deze woonvoorziening geleid door echtpaar Winfried en Tineke. Zij hebben alle aandacht voor de bewoners én voor hun personeel.

Winfried vertelt: “Samen met mijn vrouw Tineke heb ik 3,5 jaar geleden de Herbergier overgenomen. Ons doel is om mensen met dementie een zo goed en mooi mogelijke dag te geven in een normaal huiselijk ritme. Onze medewerkers zorgen vooral voor het welzijn van de bewoners. Mensen blijven hier meestal tot hun einde, we leren ze dus echt goed kennen. Goed kunnen luisteren en aanvoelen is daarbij erg belangrijk, vaardigheden die vaak niet in een diploma te vatten zijn.”

Via de gemeente Heerde kwamen Winfried en Tineke in contact met Lucrato. “We zochten nieuwe medewerkers en de gemeente verwees ons naar Lucrato. Dat bleek een heel goede zet. Via Lucrato werkt Dieynaba uit Senegal nu bij ons en we zijn heel erg blij met haar. Dieynaba voelt de bewoners enorm goed aan. Laatst stond ze in de keuken te dansen met 1 van de bewoners, dat is toch prachtig! Ze is echt een pareltje binnen ons team.”

William van Ommen: “Ik vind het heel mooi om te zien dat alle medewerkers hier door elkaar heen werken, er wordt geen onderscheid gemaakt en ze doen het echt samen. De Herbergier en Dieynaba zijn een voorbeeld voor anderen, ik ben erg trots op ze!”

Meer weten over de Herbergier in Heerde? Ga naar www.herbergier.nl/heerde.