Sporthulpmiddelen op maat uitproberen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan sporten, ongeacht leeftijd, lichamelijke / geestelijke gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie.

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor de conditie, u wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kunt u sociale contacten opdoen.

Uniek sporten

We zijn aangesloten bij het landelijke platform Uniek Sporten én bij het Uniek Sporten Uitleen platform. Uniek Sporten Uitleen is bedoeld voor volwassenen die om te kunnen sporten zijn aangewezen op een rolstoel, handbike of loophulpmiddel.

Omdat inclusief sporten zich vaak over gemeentegrenzen begeeft, trekken we hier regionaal in op. Dit doet de gemeente Heerde samen met de gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij 1 van de buurtcoaches Sport en Bewegen:

Uniek Sporten Uitleenplatform

Het uitleenplatform zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door deze uitleenpool, kun je uit het brede aanbod uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past met het daarbij passende hulpmiddel. De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar.

Kijk op www.unieksporten.nl/uitleen voor meer informatie.