Het is Cool 2B fit!

Cool 2B fit is een programma waarin kinderen van 8 tot en met 13 jaar samen met ouders werken aan een gezonde leefstijl.

In de basisschoolleeftijd kampen veel kinderen met overgewicht. Verkeerd eten en weinig bewegen is vaak de oorzaak van overgewicht bij kinderen. Kinderen die te zwaar zijn kunnen te maken krijgen met allerlei lichamelijke klachten. Denk aan hoge bloeddruk, diabetes type 2 en gewrichtsklachten. Er zijn ook psychische gevolgen die vaak worden onderschat: te zware kinderen worden vaker gepest. Tijd om in te grijpen, het is namelijk Cool 2B fit!

Hoe werkt het?

U gaat samen met uw kind aan de slag onder deskundige begeleiding van een diëtist, kinderpsycholoog, kinderfysiotherapeut en sportcoach. Met elkaar brengen jullie verandering aan in jullie leefpatroon. 

Het doel is om bewuster met eten en bewegen aan de slag te gaan.

Een gezondere levensstijl en een gezond gewicht is waar het uiteindelijk om gaat. Dit om te voorkomen dat kinderen op latere leeftijd problemen gaan ondervinden van een ongezonde levensstijl.

Interesse? Neem dan contact op!

Denkt u dat deze aanpak bij u en uw kind past en wilt u zich aanmelden? Of heeft u vragen over Cool 2B fit? Neem dan contact op met 1 van de buurtcoaches Sport en Bewegen: