Relatieproblemen en kinderen

Relatieproblemen hebben veel invloed hebben op u en uw kind(eren). Als u uit elkaar gaat, zijn de gevolgen groot. Alle gezinsleden komen in een rouwproces terecht en reageren ieder op hun eigen manier. Kinderen voelen zich vaak boos, verdrietig en soms ook schuldig aan de scheiding. Of ze hebben het gevoel dat ze goed moeten zorgen voor hun ouders.

Heb aandacht voor de veranderingen voor uw kind(eren)

Na een scheiding verandert voor uw kind alles. Uw kind heeft niet gekozen voor die verandering. Ouders gedragen zich ook anders. Na een scheiding verliezen kinderen verliezen lange tijd hun veilige thuis.

Het is daarom belangrijk om het scheidingsproces met veel aandacht te doorlopen. En aandacht te hebben voor wat uw kinderen meemaken. Praat met hen over de scheiding, troost hen en steun uw kind(eren) met het omgaan met alle emoties en veranderingen.

Maak gebruik van hulpmiddelen om uw kind(eren) te ondersteunen

De gratis training Scheidingsatlas helpt u om beter te begrijpen wat de gevolgen van scheiden zijn voor uw kind. Ook kan uw kind met leeftijdgenootjes met gescheiden ouders praten via Villa Pinedo.

Neem contact op

Met de relatie- en echtscheidingscoach van Stip: Marianne Niehof. Zij denkt met u mee wat uw kinderen nodig hebben en biedt deze hulp zo nodig.

Zij denkt ook met u mee als u gaat scheiden. De relatie- en scheidingscoach weet welke mediators er in de buurt zijn. Ook helpt zij met het maken van een ouderschapsplan.

Marianne Niehof is op de volgende manieren te bereiken:

  • Bel naar 06 - 21 71 75 19 (ook WhatsApp) of 0578 - 69 94 99
  • Stuur een e-mail naar m.niehof@heerde.nl

Handige links