Tijdelijk noodfonds energietoeslag verlengd

In 2022 heeft de gemeente Heerde een noodfonds ingericht. Het is bedoeld voor huishoudens die in financiële problemen komen door een hoge energierekening. Dit noodfonds is een vorm van bijzondere bijstand.

Kunt u de energierekening niet meer  betalen? En kunt u op geen enkele manier nog besparen op kosten, of uw inkomsten verhogen? Dan kunt u misschien een beroep doen op deze regeling. Deze regeling stond open voor aanvragen tot 30 juni 2023. Deze termijn is nu verlengd.  Deze termijn is nu verlengd tot en met 31 december 2023.

Iedereen die hulp nodig heeft, kan bij ons terecht

Tot 31 december 2023 kunt u nu een aanvraag doen voor een financiële tegemoetkoming uit het fonds. Er is geen inkomensgrens vastgesteld. Dit betekent dat iedereen die er financieel niet meer uitkomt, mogelijk gebruik kan maken van deze regeling. 

Wethouder William van Ommen over deze regeling: ‘We zijn met een behoorlijk aantal inwoners in gesprek geweest over de regeling. Soms was een luisterend oor voldoende, een andere keer gaven we advies. Ook konden we sommige inwoners wijzen op de gemeentelijke minimaregelingen. Tenslotte hebben we een aantal inwoners geholpen met een financiële ondersteuning vanwege hoge energiekosten. Voor het college waren dit voldoende redenen om de regeling te verlengen. Ik roep inwoners op om vooral in gesprek te gaan met de consulenten schulddienstverlening van Stip als er financiële problemen zijn.

Wilt u weten of u een aanvraag kunt doen?

Neem dan contact op met de consulenten van de gemeente Heerde. Samen met u kijken ze of u een aanvraag kunt doen voor het financiële noodfonds. De consulenten kunt u bereiken via Steun- en informatiepunt Stip:

Handige link