Blog Driesje Verdonck

“Ik ben blij dat ik anderen nu kan behoeden voor wat ik heb meegemaakt,” vertelt Driesje Verdonck (51), hersteld van een handvol verslavingen die ruim 25 jaar lang haar leven hebben bepaald. Inmiddels is ze haar verslavingen al jaren de baas en trots op haar herstel. Het is niet altijd makkelijk geweest: “Nu ben ik weer wie ik graag wil zijn”.

“Ik schaamde mij voor de problemen waar ik in terecht was gekomen en durfde er lange tijd niet met anderen over te praten. De vuile was hang je immers niet buiten”. Ik kan dit zelf wel oplossen ging vaak door haar hoofd. Door het bespreekbaar te maken en open te staan voor hulp ontstond er ruimte om met de problemen aan de slag te gaan. Het onverwerkte verdriet en de trauma’s kregen een plekje. “Het is erg belangrijk dat je onderzoekt en helder hebt hoe de problemen zijn ontstaan zodat je ervan kan leren en het kan voorkomen in de toekomst”,  aldus Driesje.

Driesje kreeg haar leven stap voor stap weer op de rails. “Ik vind het waardevol om te werken vanuit mijn eigen ervaringen en om anderen te kunnen ondersteunen bij hun eigen herstelpad. Haar advies is: “Zet de schaamte opzij en kies voor jezelf. Je bent sterker dan je zelf denkt en je hoeft het niet alleen te doen.”

Driesje werkt inmiddels als ervaringsdeskundige en trainer voor Korak Herstelacademie in Heerde/Apeldoorn. Door haar verhaal te delen hoopt ze het taboe en de schaamte rondom verslavingen te doorbreken. Korak is daarbij van grote steun geweest. Korak is een herstelacademie voor mensen die in een levensontwrichtende situatie terecht zijn gekomen. Door deel te nemen aan workshops en trainingen vond ze haar eigen kracht terug. Korak wordt door verschillende gemeenten gesubsidieerd waaronder Heerde. Binnenkort wordt er in Heerde een Korak-dependance geopend.